3 z 10
Poprzednie
Następne
Sylwester 2017: jakie przekąski przygotować na domówkę? Podpowiadamy [PRZEPISY]
Parmezanowe ciasteczka
Parmezanowe ciasteczka Składniki: 80 g startego parmezanu 20 g mielonych migdałów (najlepiej prażonych) 2/3 mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 łyżka maku (opcjonalnie) Przygotowanie: Suche składniki wymieszaj. Dodaj posiekane masło i zagnieć szybko ciasto, rozcierając masło palcami w suche składniki. Z ciasta uformuj walec o średnicy 3 cm, zawiń w folię i wstaw do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto pokrój na plasterki grubości ½ cm, ułóż je na blasze i piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C. Wystudź na kratce. Podawaj jako przekąskę samodzielnie albo do hummusu lub pasty z białej fasoli.