MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aby zapobiegać utracie witamin podczas przyrządzania...
fot. congerdesign/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Rozdrabniania za pomocą metalowych przyrządów kuchennych

Aby zapobiegać utracie witamin podczas przyrządzania posiłków, zwłaszcza z warzyw i owoców, zaleca się używanie ceramicznych przyborów takich jak noże czy tarki zamiast tych metalowych, ew. można wybrać te z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Łatwo korodujących stopów stalowych oraz aluminium nie poleca się zwłaszcza do przygotowania przetworów z kwaśnych owoców, kiszonek, surówek i sałatek, a także marynat czy sosów typu winegret.

Zobacz również

W Lubieszynie pojazd doszczętnie spłonął. Wewnątrz znaleziono dwa ciała!

W Lubieszynie pojazd doszczętnie spłonął. Wewnątrz znaleziono dwa ciała!

Wotum zaufania dla Prezydenta Rzeszowa Konrada Fijołka

Wotum zaufania dla Prezydenta Rzeszowa Konrada Fijołka

Polecamy

Zmarł twórca scenariusza trylogii o Kargulu i Pawlaku. Andrzej Mularczyk miał 94 lata

Zmarł twórca scenariusza trylogii o Kargulu i Pawlaku. Andrzej Mularczyk miał 94 lata

Popularny produkt może wzmagać pocenie się. Dermatolożka mówi, jak sobie z nim radzić

Popularny produkt może wzmagać pocenie się. Dermatolożka mówi, jak sobie z nim radzić

Prosty sposób na letni obiad. Jak wybrać i ugotować fasolkę szparagową?

Prosty sposób na letni obiad. Jak wybrać i ugotować fasolkę szparagową?