Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Jak kursować będzie trójmiejska komunikacja miejska podczas Świąt Wielkanocnych?

NOWE
Jak kursować będzie trójmiejska komunikacja miejska podczas Świąt Wielkanocnych?

Kilkaset osób wzięło udział w Drodze Krzyżowej z Nowej Słupi na Święty Krzyż [FOTO]

NOWE
Kilkaset osób wzięło udział w Drodze Krzyżowej z Nowej Słupi na Święty Krzyż [FOTO]

Polecamy

Babka marchewkowa z lukrem. Ten przepis zadziwia!

Babka marchewkowa z lukrem. Ten przepis zadziwia!

Niebawem rusza Wielka Gra Wojenna

Niebawem rusza Wielka Gra Wojenna

Wystarczy kilka łyżek, a twoje stopy ci podziękują. Oto recepta na zadbane nogi

Wystarczy kilka łyżek, a twoje stopy ci podziękują. Oto recepta na zadbane nogi