MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny...
fot. oksun70/123RF

Leczniczy napój z Kaukazu orzeźwi i poprawi trawienie. Poznaj 7 korzyści ze spożywania kefiru

Kefir ma niską zawartość laktozy

Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny cukier). Wiele osób, zwłaszcza dorosłych, nie trawi prawidłowo laktozy, co nazywamy nietolerancją laktozy.

Bakterie kwasu mlekowego w sfermentowanych produktach mlecznych (takich jak kefir i jogurt) przekształcają laktozę w kwas mlekowy, przez co mają znacznie niższą zawartość laktozy niż mleko. Dzięki zawartym enzymom mogą pomóc jeszcze bardziej rozłożyć laktozę.

Zobacz również

Orkiestry OSP rywalizowały w Polance Wielkiej. Niespodzianki nie było

Orkiestry OSP rywalizowały w Polance Wielkiej. Niespodzianki nie było

Skok zajączka po marchewkę to walka o wszystko. Międzyprzedszkolny Turniej Sportowy

Skok zajączka po marchewkę to walka o wszystko. Międzyprzedszkolny Turniej Sportowy

Polecamy

Tak wybierzesz najlepszy olejek do masażu twarzy. Zyskasz podwójnie!

Tak wybierzesz najlepszy olejek do masażu twarzy. Zyskasz podwójnie!

Duża zmiana w szkołach potwierdzona. Chodzi o HiT

Duża zmiana w szkołach potwierdzona. Chodzi o HiT

Masz ochotę na lekkie śniadanie? Takiej jajecznicy na pewno nie znacie

Masz ochotę na lekkie śniadanie? Takiej jajecznicy na pewno nie znacie