MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nie powinno się smażyć mięsa wyjętego prosto z lodówki....
fot. Blendbloke Pixabay.com

Najgorsze błędy podczas przyrządzania mięsa. Niektóre z nich mogą mieć wpływ na twoje zdrowie!

Smażenie zimnego mięsa

Nie powinno się smażyć mięsa wyjętego prosto z lodówki. Warto odczekać 10-15 minut i dopiero zacząć jego przyrządzanie. Istnieje ryzyko, że mięso na wierzchu będzie wyglądało na gotowe do spożycia, jednak w środku surowe. A każdy wie, co się może wiązać ze zjedzeniem surowego mięsa.

Zobacz również

Strefa kibica Euro 2024 w Katowicach. Mecz o honor zgromadził bardzo dużą publiczność

Strefa kibica Euro 2024 w Katowicach. Mecz o honor zgromadził bardzo dużą publiczność

Polskie piłkarki ręczne wciąż bez porażki na mistrzostwach świata

Polskie piłkarki ręczne wciąż bez porażki na mistrzostwach świata

Polecamy

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich

Gdzie na Korfu kręcono serial „Durrellowie”? 12 miejsc, które fani rozpoznają od razu

Gdzie na Korfu kręcono serial „Durrellowie”? 12 miejsc, które fani rozpoznają od razu