Pożegnanie lata przy grillu z Cremajo

Materiał informacyjny Cremajo
Lato to wspaniały czas. Fantastyczna pogoda, cudowne słońce i ten wakacyjny zapach w powietrzu sprawiają, że chcemy maksymalnie nacieszyć się życiem i obecnością naszych najbliższych. Niestety ta pora roku przemija jak wszystkie inne, a najlepszym sposobem na jej pożegnanie jest organizacja pysznej biesiady przy grillu.

W zasadzie trudno powiedzieć, dlaczego tak jest, ale każdy musi przyznać, że w czasie delektowania się smakowitymi daniami w otoczeniu zieleni, w nieco już jesiennym słońcu, rodzinne i przyjacielskie relacje nabierają wyjątkowego blasku. Zaserwujmy więc coś pysznego, a to nie takie trudne, bowiem teraz łatwo można podkręcić smaki potraw. W końcu teraz do dyspozycji mamy fantastyczny majonez Cremajo o smakowych nutach chili i salsy. Ten znakomity dodatek do potraw przewyższa najśmielsze oczekiwania. Jego wyjątkowe cechy pozwalają na stworzenie dań nie tylko smacznych, ale także przyjaznych dla zdrowia, więc każdy, kto zasiądzie przy biesiadnym stole, będzie mógł oddać się rozkoszom podniebienia.

Cremajo – niskokaloryczny majonez

Jeśli zastanawiasz się, dlaczego Cremajo jest idealnym wyborem dla twojego grillowego menu, to zacznijmy od kalorii. Ten majonez zawiera ich niewiele, co oznacza, że każdy może cieszyć się jego wyjątkowym smakiem bez wyrzutów sumienia. To doskonała opcja dla wszystkich, którzy dbają o linię, ale też chcą się cieszyć pysznymi potrawami. Cremajo występuje w różnych wersjach smakowych, takich jak: salsa, chili czy czosnek, dlatego przyjemność jest jeszcze większa.

Produkt idealny dla sportowców, diabetyków i osób z celiakią

Dla aktywnych osób, ceniących zdrowy styl życia, Cremajo to prawdziwy skarb. Dzięki niskiej kaloryczności, brakowi glutenu i niskiej zawartości cukru mogą po niego sięgać zarówno sportowcy, jak i chorzy na cukrzycę czy celiakię. Bardzo przyjazny zdrowiu skład produktu, niewielka ilość gumy guar i ksantanowej sprawiają, że ten majonez zdecydowanie wyróżnia się na tle innych, dostępnych na rynku. Cremajo doskonale nadaje się więc jako smakowy dodatek do wszelkich potraw i sosów serwowanych do dań z grilla.

Majonez nawet dla wegan

Nie tylko smak i znakomita konsystencja sprawiają, że po Cremajo sięgamy coraz częściej. Majonez ten zyskuje także na popularności wśród wegan i wegetarian. W jego składzie nie ma jajek, co czyni go produktem w pełni wegańskim. To doskonała alternatywa dla tradycyjnych majonezów, zachowująca wyjątkowy smak, ale nie wiążąca się z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego.

Lodówka jest niepotrzebna

Kolejną wyjątkową cechą Cremajo jest to, że po otwarciu słoika lub wiaderka można śmiało go przechowywać poza lodówką. Majonez nie straci ani swojej doskonałej tekstury, ani smaku. To ogromne ułatwienie, które każdy docenia nie tylko na co dzień, ale także podczas grillowej biesiady. Nawet gdy nie ma dostępu do lodówki, można go serwować w zasadzie wszędzie, a on zachowa pełnię smaku i jakości.

Cremacho chili i salsa – czyli wyjątkowy smak mijającego lata

Organizując ostatnią w sezonie biesiadę grillową, zastanawiacie się pewnie, czym olśnić tych, którzy zasiądą do stołu. Proponujemy dwa proste, ale niezawodne przepisy, które zachwycą każdego.

Cremajo Chili i kurczak palce lizać

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • ½ szklanki majonezu Cremajo o smaku chili
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka startej skórki z limonki
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

  1. Przygotuj marynatę, mieszając Cremajo o smaku chili, sok z limonki, miód, startą skórkę z limonki i przeciśnięty czosnek. Mieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  2. Kurczaka oprósz solą i pieprzem, a następnie dokładnie pokryj go marynatą z Cremajo.
  3. Odstaw kurczaka na 30 minut, a najlepiej przygotuj go dzień wcześniej i pozostaw go na noc w lodówce.
  4. Następnie filety połóż na grillu, na średnim ogniu i grilluj przez 15–20 minut, aż kurczak będzie dopieczony, ale soczysty i złocisty.
  5. Podawaj go z posiekaną natką pietruszki na wierzchu, z ulubionymi warzywami i z dodatkową porcją Cremajo o smaku chili.

Grillowane warzywa z salsą

Składniki:

  • papryka czerwona, cukinia, bakłażan
  • ½ szklanki majonezu Cremajo o smaku salsa
  • sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

  1. Warzywa pokrój w plastry lub na kawałki.
  2. Grilluj je na średnim ogniu przez kilka minut, co jakiś czas obracając je tak, by stały się miękkie i lekko zrumienione.
  3. Następnie zdejmij je z rusztu, posyp solą i pieprzem i podawaj z Cremajo.

Te dania z Cremajo dodadzą wyjątkowego smaku każdej grillowej biesiadzie, a goście z pewnością docenią smak chili i salsa.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Pożegnanie lata przy grillu z Cremajo - Nasze Miasto

Wróć na goerlitz.naszemiasto.pl Nasze Miasto