Do przyrządzenia smacznych ciasteczek z masła orzechowego potrzebujesz ½ szklanki masła orzechowego z kawałkami orzechów, 1 jajka, 1¼ szklanki płatków owsianych bezglutenowych, a także ½ łyżki brązowego cukru i ½ łyżeczki sody oczyszczonej. Należy połączyć ze sobą składniki i wymieszać. Piekarnik trzeba nagrzać do 180°C, a dwie blachy do pieczenia pokryć pergaminem. Dwie kulki uformowane z ciasta umieść na blasze i lekko spłaszcz. Ciasteczka należy piec przez 8 minut lub do ich lekkiego zbrązowienia.
Najłatwiejsze sypane ciasto ze śliwkami na świecie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Światowej sławy muzyk oskarżany o antysemityzm. Kpił też z "polskiej wieśniaczki"
- Nowe ustalenia ws. eksplozji rakiety w Przewodowie. Biegli nie mają wątpliwości
- Jedna z największych zagadek wszechświata doczeka się rozwiązania? Jest nowy trop
- QUIZ. Najważniejsze daty z historii Polski. Zobacz, czy je pamiętasz